Daftar Percuma Semudah ABC

A) Akses ke https://publicgold.com.my/ & klik “Login”.

B) Pendaftaran Akaun & Login jika sudah ada Akaun (PG code & Password)

C) Pendaftaran Akaun: Isi semua maklumat bertanda *. Pada bahagian Introducer, jika belum ada Introducer, boleh letak PG code 041139 supaya mudah saya guide selepas buat belian.

  • Letakkan maklumat berkaitan DEALER yang anda percaya sebagai introducer anda. Ini amat penting kerana Dealer itu nanti akan bantu anda follow-up dengan PG jika diperlukan.
  • Tambahan lagi, anda akan dapat tips-tips dan bimbingan dari DEALER secara percuma.
  • Jika anda inginkan saya sebagai DEALER anda, letakkan nama ‘EMELLIA BINTI MASKOR’, ‘PG code 041139’ dan lepas tu tekan butang ‘Check Introducer’. Pastikan nama saya yang tertera di situ.
  • Kemudian, isikan password pilihan anda, ulang dan klik “Submit”
  • Sekadar peringatan penting, Dealer ini tidak dapat ditukar ganti tanpa alasan yang kukuh jadi pastikan anda pilih Dealer yang bertanggungjawab dan dapat membimbing anda dengan betul.

 

b2) Pendaftaran selesai selepas nampak skrin di bawah. Public Gold akan hantar email bersama maklumat akaun sementara. Sila semak dan buat verifikasi mengikut arahan dalam email yang diterima.

 

Semudah ABC sahaja nak buat pendaftaran PERCUMA ni. Sekadar makluman, PG code hanya akan diberikan selepas anda buat belian pertama. Jika ada sebarang kemusykilan, hubungi saya.

Emellia Maskor
PG041139 
012 3669 330 
Seksyen U5, Shah Alam