Jongkong Emas 1 gram Paling Murah di Malaysia

Sebahagian jongkong emas 1gram pelbagai edisi Public Gold

Ada ketikanya mencari item yang sesuai untuk dijadikan hadiah memeningkan kepala. Sama ada dari segi BAJET mahupun KESESUAIAN dengan penerimanya adalah antara faktor yang perlu diambilkira. Sekarang ni kalau bajet untuk hadiah tersebut sekitar RM200, jadikan jongkong emas 1gram keluaran Public Gold sebagai pilihan utama. Cantik, elegan, murah dan berbaloi-baloi!

Berbanding dengan harga jongkong emas di kedai-kedai emas, jongkong emas 1 gram keluaran Public Gold adalah jongkong emas paling murah di Malaysia. Dengan status LBMA yang tercetak padanya, ia menjadikan item ini bebas GST seterusnya jimat lagi 6%. Tambahan lagi harga di kedai emas, harga jongkong 999.9 yang dipaparkan belum termasuk kos upahnya iaitu RM200/gram dan ke atas. Harga retail (cash & carry) 1gram emas Public Gold adalah RM200 sekeping tapi kita mempunyai pilihan untuk dapatkan harga yang LEBIH MURAH melalui Kaedah GAP. Kaedah ini jauh lebih murah sekurang-kurangnya RM20 per gram. Jika hari ini, harga melalui GAP ialah RM 175 per gram sahaja.

Menariknya tentang Kaedah GAP, kita boleh memilih apa sahaja edisi yang kita suka seperti Wedding, Birthday, New Born dan Love. Edisi perayaan juga ada dijual seperti Raya & Gong Xi Fa Chai. Maksudnya, kalau kita bercadang nak berikan ‘duit raya’ dalam bentuk emas fizikal, kita sudah boleh beli emasnya sekarang dan apabila musim perayaan hampir tiba, kita boleh keluarkan emas fizikal edisi Raya/ Gong Xi Fa Chai dengan caj premium RM5 sekeping.

Emellia Maskor (PG041139)
012 3669 330
Seksyen U5, Shah Alam 

p/s: Sila kongsikan artikel ini kepada rakan-rakan yang lain jika bermanfaat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *